• Novinky

            • Fašiangový karneval

            • Fašiangový karneval

               

              Karneval - Základní škola, Most, Rozmarýnová 1692

              Od Troch kráľov až do Popolcovej stredy je jedno výnimočné obdobie – a to je obdobie zábav, plesov a karnevalov.

              V piatok 10. februára 2023 sa na našej škole uskutočnil dlho očakávaný, kúzelný a neodolateľný karneval. Deti sa prezliekli do krásnych a nápaditých masiek a začalo predstavovanie a zábava masiek. Masky si zatancovali, potom si aj zasúťažili v rôznych zaujímavých disciplínach. Víťazi súťaží boli odmenení vecnou cenou.

              Tri najkrajšie a najoriginálnejšie masky vybrala detská porota a učiteľská porota vybrala jednu najoriginálnejšiu masku, ktoré všetky boli odmenené vecnými cenami.

              Počas celého karnevalu panovala dobrá atmosféra a výborná nálada. Zábava plná hudby, súťaží  a dobrej nálady ubehla veľmi rýchlo a my sa už teraz tešíme na ten ďalší, možno ešte kúzelnejší karneval.

            • Hviezdoslavov Kubín

            • Dňa 30.1. 2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Hviezdoslavovho Kubína. Súťažilo sa v prednese prózy a poézie. Vzhľadom k tomu, že chýbalo veľa recitátorov, neboli udelené ani prvé miesta.

              Poézia:

              1. miesto -nebolo udelené

              2. miesto- Michaela Vaňová/3.roč.

              3. miesto Stela Mária Fikselová/3.roč

               

              Próza:

              1.miesto – nebolo udelené

              2. miesto-Samuel Fačkovec/3. roč.

              3. miesto- nebolo udelené

            • Vianočný stolnotenisový turnaj

            • Obec Dolní Vilémovice nabízí prostory sálů kulturního domu k využití vašeho  volného času. V úředních hodinách:Vianočný stolnotenisový turnaj

              Dňa 21.12.2022 sa na našej škole uskutočnil veľmi zaujímavý vianočný stolnotenisový turnaj, ktorý bol plný dynamiky, pohybu a kde všetci žiaci podali veľmi dobré výkony. Do úzkeho finále sa dostali štyria žiaci a z víťazstva sa tešil žiak 3. ročníka Dávid Cetenyi.
              Tu sú celkové výsledky:
              1. miesto – Dávid Cetenyi
              2. miesto – Benjamín Jagdwirth
              3. miesto – Andrej Mládek
              4. miesto – Adam Daniš.
              Víťazom blahoželáme a ostatným žiakom ďakujeme za účasť. 

            • Návšteva bábkového divadla

            • Traja nerozluční priatelia, ktorí vďaka svojim neobyčajným vlastnostiam pomôžu princovi na ceste za krásnou pannou. To sú Dlhý, Široký a Bystrozraký, ktorých už dávno poznajú všetky deti. Ich putovanie sa v Starom divadle Karola Spišáka mení na zábavnú cestu čarovným svetom, kde nič nie je také, ako sa zdá na prvý pohľad. V tejto rozprávke hrá hlavnú rolu súdržnosť a priateľstvo. Hra, inšpirovaná klasickým príbehom Karla Erbena, ďalej prináša dobrodružstvo, odvahu a najmä poznanie, že spoločný úspech je možné dosiahnuť vďaka jedinečnosti každého z nás.