• Novinky

            • Šarkaniáda

            • //cloud-9.edupage.org/cloud?z%3AAlYAySL27sLQGpOkl8SN5v18PnqBoQ1rApRhV%2FdmHZN5pj8Kzx6p%2FMRRmgUIkXtT

              Šarkaniáda

              Dňa 27.9.2023 sa konala obľúbená šarkaniáda, kde si žiaci, s vetrom opreteky, vyskúšali ako letí ich šarkan, vlastne akí sú vodiči. Niektorým deťom šarkany lietali ostošesť, no a iným deťom sa veľmi nedarilo, ich šarkany nie a nie vzlietnuť.
              Ale hlavne, že bolo veselo, zábava a „nalietalo“ sa veľa kilometrov.   

            • Kontaktná ZOO

            • Kontaktné ZOO v našej škole

              25.9.2023 k nám zavítala kontaktná ZOO, na ktorú boli naši žiaci veľmi zvedaví. Rôzne exotické zvieratá k nám priniesla farma Madagaskar, ktorá tieto exotické zvieratá chová, stará sa o ne, tiež predáva. Žiaci si tiež mohli vypočuť o zvieratkách zaujímavé informácie a dotknúť sa ich svojimi rukami: či to už boli mnohonôžky, šváby, škorpión, agama bradatá, korytnačky uhoľné, leguán červený alebo veľhad kráľovský, všetko bolo dovolené.
               

            • Svetový deň mlieka

            • Svetový deň mlieka v školách

              Dňa 28. septembra 2023 sme si pripomenuli Svetový deň mlieka v školách. Cieľom tohto dňa je upozorniť na to, že deti mlieko k správnemu vývinu potrebujú. Zároveň je dôležité poukázať aj na pozitíva distribúcie mlieka a mliečnych výrobkov medzi školákov.
              Svetový deň mlieka v školách zaviedla v roku 2000 Organizácia Spojených národov pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO). Lekári a špecialisti na výživu zdôrazňujú, že mlieko obsahuje výživné a stavebné látky nevyhnutné pre stavbu tela a rast v detskom veku.
              Žiaci mali tento deň oblečené biele tričká a pochutnávali si na mliečnej desiate, pozreli si poučnú prezentáciu o mlieku a jeho výrobkoch, film o výrobe a produkcii kravského mlieka, pozreli si tiež film „Na kozej farme“, vypočuli si pieseň o mliečku, vytvorili výtvarné práce o potrebe mlieka a nastalo ochutnávanie jogurtov. Mňam, mňam.
               

            • Európsky deň jazykov

            • Európsky deň jazykov

              Dňa 26. septembra sa už od roku 2001, z iniciatívy Rady Európy, oslavuje Európsky deň jazykov (European Day of Languages). Rok 2001, bol aj Európskym rokom jazykov (European Year of Languages, skrátene EYL).

              Cieľom Európskeho dňa jazykov je podnietiť 800 miliónov Európanov zo 47 členských štátov Rady Európy, aby sa bez ohľadu na vek, v školách aj mimo nich, učili viac jazykov.

              Aj naša ZŠ sa zapojila do tohto dňa formou rôznych interaktívnych a didaktických hier, informácie o svetových jazykoch sme našli neúrekom na internete, tiež ich zvukovú a písanú formou sme si ukázali a vyskúšali s rôznymi zábavnými piesňovými a hranými videami, pozreli sme si anglické kreslené filmy a na hodine CLIL-u žiaci vytvorili krásne obrazy a maľby zástav, pamiatok svetových a európskych krajín, tiež Slovenska.