• Novinky

            • Usmernenie k postupu materských škôl a základných škôl v čase platnosti Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. októbra 2020

              • Zákonný zástupca žiaka, ktoré navštevuje základnú školu predloží po celoplošnom testovaní pri prvom nástupe dieťaťa do základnej školy Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti.
              • Tlačivo upravené v zmysle Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. októbra 2020 zverejní ministerstvo školstva na svojom webovom sídle. Základná škola nevyžaduje od zákonného zástupcu negatívny výsledok RT -PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID –19.
              • Zamestnanci materských škôl a základných škôl predložia zamestnávateľovi po celoplošnom testovaní pri prvom nástupe do zamestnania v zmysle Zákona č. 124/2006 o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci certifikát o negatívnom výsledku RT -PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID –19.
              • Na žiakov prvého stupňa základnej školy, ktorí majú nad 10 rokov a nevedia sa preukázať negatívnym výsledkom RT -PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID –19, sa nevzťahuje bod A1 ods. 13 a bod A.2 ods. 11 Uznesenia vlády č. 678/2020(teda nemôžu sa zúčastňovať prezenčnej výučby).
              • Pracovno-právne vzťahy v materských školách a v základných školách bude riešiť osobitné usmernenie ministra školstva.
            • „Týždeň zdravej výživy“ - 12.10.2020 – 16.10.2020

            • Dôležitou vecou k dobrému a dlhému životu je zdravá výživa. Preto sa na našej škole uskutočnil „Týždeň zdravej desiaty“ zameraný na zníženie množstva sladkostí a sladkých nápojov, a zvýšenie množstva ovocia, zeleniny a čistej vody na desiatu. V tomto týždni sa žiaci snažili nosiť zdravé desiaty, či už to boli zdravé chlebíky, zdravé tyčinky, jogurty, tiež zdravé čaje, mlieko a najmä čistú vodu, ktorá je najzdravšia.
              Zdravé desiaty dodržali nosiť všetci naši žiaci a preto víťazmi boli všetci a získali zdravé celozrnné tyčinky a dobre si na nich pochutili.
              Tiež sme si urobili malú výstavku ovocia a zeleniny, ktorú potom žiaci spolu skonzumovali.